plantera ut lejongap i rabatten

fr vissna ner p plats och bli en del av marktäckningen. Färsk gödsel kan skada de sm groddarna. Jord/läge: Lejongap älskar sol: den växer och blommar bäst och mest om man placerar den i ful sol men den kan ocks med framgng odlas i halvskugga. Därför kan man breds i en stor kruka eller i lda fylld med sjord, för att efter 4-5 veckor sätta ut smplantorna utan att plantera om dem först. Att dräneringen är god testade jag genom att fylla p mycket vatten och se att det rann undan p mindre än en timme. D hller jag förhoppningsvis ocks ogräset borta. Skyddstäckningen väntar jag med tills markytan frusit till. Eftersom jag planterar s sent som i oktober kommer jag lägga granris och löv över som skydd under vintern.

plantera ut lejongap i rabatten

Frön bör förss inomhus eftersom blomsäsongen för lejongap som sätt direkt p friland börjar sent och blir relativt kort. Egna frön som man samlar in frn sina växter fr inte nödvändigtviss samma egenskaper som sina föräldrar. Blommorna kan ha alla tänkbara färger sväl som en zalando rabattcode kombination av olika färger. Nu ska jag f en ny stor pionrabatt. Plockar undan mina blomplantor när jag ser att pionerna behöver utrymmet. Pionrabatten hade jag gjort i ordning i god tid. Mindre lejongap varianter passar bra bde i blomldor och i rabatter. . Rena julafton att öppna det.

Trädpionen Rockii som ska bli 1 m bred och 2 m hög. Plantera plantorna p samma sätt som du planterar ut andra sommarblommor. Vacker och storvuxen blomma, praktfull sväl i rabatter som i vas. En pionplanta ska ha tre till fem ögon.